Skip to main content
Tramedico LogoTramedico Logo
neem contact op

Focus
 
op
 
Oogheelkunde

Ontdek alles over ons aanbod
Sinds 1975 richt Tramedico zich in Nederland op geneesmiddelen in de Oogheelkunde. Dit doen we voornamelijk in de behandeling van droge ogen, ooginfecties en glaucoom (verhoogde oogdruk). Wij richten ons op ongeconserveerde oogmedicatie, omdat conserveermiddelen het oog op langere termijn verder kunnen irriteren.

Glaucoom

Glaucoom is een ziekte van het oog, waarbij schade aan de zenuwvezels en de oogzenuw ontstaat. Dit leidt tot uitval van het gezichtsveld. De belangrijkste risicofactor is een verhoogde oogdruk. In de volksmond wordt vaak gesproken van “hoge oogdruk” in plaats van glaucoom.¹ Uit verschillende onderzoeken blijkt dat geconserveerde glaucoommedicatie tot extra klachten, zoals droge ogen, kan leiden.² Daarom hebben wij ongeconserveerde oogdruppels beschikbaar voor de behandeling van glaucoom. Deze zijn bedoeld om de oogdruk te verlagen.
² J.A.P. Gomes et al. / The Ocular Surface xxx (2017) 516-543, TFOS DEWS II iatrogenic report, P. 519, 4.2.1. Incidence and prevalence
An image supporting the Tramedico brand

Droge ogen

De symptomen van droge ogen treden op door plaatselijke uitdroging van het oppervlak van het hoornvlies of het oogbindweefsel. Dit zorgt voor een droog en branderig gevoel. Deze aandoening wordt vaak onderschat, waardoor de patiënt zich niet begrepen voelt. De pijn en het ongemak kunnen de patiënt beperken in het werk en het sociale leven. Het heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven en is daarom erg belangrijk om te behandelen.
An image supporting the Tramedico brand

Voor medische professionals

Voor medische professionals is via FTO-online een presentatie Ocular Surface Disease beschikbaar over het ziektebeeld, de anamnese, diagnostiek en de verschillende behandelmogelijkheden. Via ApoWeb Kunsttranen vind je een specifieke cursus voor apothekersassistenten. Interesse om een nascholing oogheelkunde samen met ons te organiseren? Neem contact met ons op.

Voor patiënten

Heb je regelmatig last van branderige ogen of het gevoel van een zandkorrel in je ogen? Dan heb je mogelijk last van droge ogen. Op de website drogeogen.nl vind je uitgebreide informatie over de symptomen, de mogelijke oorzaken en verschillende behandelingen van droge ogen. Neem altijd contact op met je arts om de juiste behandeling vast te stellen en maatregelen te bespreken die de pijn of het ongemak verlichten.

AYZ assortiment

Tramedico heeft het AYZ assortiment voor de verzorging en verlichting van klachten rondom droge ogen. Voor het verlichten van klachten van droge ogen is niet één oplossing die voor iedereen werkt. AYZ wil je houvast bieden om voor jouw droge ogen dé oplossing te vinden. De AYZ oogdruppels zijn ongeconserveerd en bevatten hyaluronzuur. AYZ Ooglid crème is speciaal ontwikkeld voor preventieve zorg en verzorging van droge en geïrriteerde huid van de bovenste en onderste oogleden. Het AYZ assortiment is zonder recept verkrijgbaar via optometristen in de optiekzaken en in apotheken. Meer informatie: AYZ.nl
An image supporting the Tramedico brand
Contact